Lite om mig

Om mig och mitt fotograferande
För mig är fotograferande att fånga känslan och stanna tiden en liten stund. Och när jag gör tryck och tavlor till dig vill jag att de ska komplettera bilden och att de ska hålla i många, många år.

Jag lägger upp en ny bild varje dag på @hilleviupmanis på Instagram.

Att fotografera är att vara i nuet
Att fotografera är för mig ett sätt att vara helt och fullt på bara en plats. Då glömmer jag allt annat och är bara i den stunden. I det ögonblicket.

Jag tar jag långa promenader i naturen, tidigare i sällskap av luddtussen Trassel och numera tillsammans med av fyrbeningarna
 Ylle och Svinto, och jag har alltid med kameran. Det tar bort kraven på att prestera och min roll blir istället att bara få vara där och fånga några ögonblick.   

Jag har ställt ut och sålt en del  och sedan hösten 2020 publicerar jag en bild per dag på Instagram @hilleviupmanis, och alla bilder är från Kungälvs kommun. Jag har insett att jag inte behöver åka långt bort. Här finns allt: bokskog och trollskog, hav och vattendrag, stränder och klippor, ängar och berg och sjöar. Allt ändrar sig med väder och vind, årstider och tidens gång och det blir aldrig tråkigt.  

Lite mer 
Jag älskar böcker och bor i ett hus fullt med pojkar - en karl, två pudlar och tre tonårspojkar som håller på att äta oss ur huset. Jag jobbar i mitt eget företag och spenderar mycket tid i naturen.

Bilden nedan visar mig och Trassel, som gick bort i augusti 2022. Han var den som ledde mig in på fotograferandet igen, och jag saknar honom väldigt mycket. De grå pudlarna Ylle och Svinto är nu de som följer med på alla fotopromenader, och som försöker stjäla mina småkakor. Jag älskar småkakor! När jag fyllde 20 hade jag 25 sorter. Plus tårta... 

Vill du veta mer? 
Hör av dig så berättar jag!

Tidigare 

2023
🖼️ Endagsutställning den 16 juli på mysiga Cafè Viola i Dösebacka. Där ställde jag under en dag ut tillsammans med några andra duktiga fotografer och konstnärer och där fanns också finfika på plats. Du kan läsa mer på Instagram @odlarsture_o_cafe_viola.

🖼️ Utställning i Eventladan i Romelanda tillsammans med Kungälvs fotoklubb den 27-28 maj (Stenhålts lada @eventladan). Eventladan har mycket vackra omgivningar och ligger nära en badsjö och vackra promenader.

🖼️ Utställning under februari månad på Hogia i Stenungsund. 

2022
🖼️ Den 3 december var jag med på julmarknaden på Flateby Gård, Harestad). Jag sålde bland annat kalendrar för 2023, vykort, planscher och tavlor. Alla självklart med motiv från Kungälvs kommun. Där fanns juligt café, grill, lotteri, julkärvar, tunnbröd, hantverk och mycket mer. 

🖼️ Från mitten av september till mitten av oktober ställde jag ut i gamla Dressmans lokaler på gågatan i Kungälv tillsammans med mina fantastiskt duktiga kollegor i Kungälvs fotoklubb. 

🖼️ Utställning tillsammans med konstföreningen Artes, på vackra Fläskholmen i Glose utanför Kärna i Kungälvs kommun. Utställningen var under två helger: 27-28 augusti och 3-4 september. Då fanns bland annat foton, olja, tovat, keramik, fårskinn, mattor, träslöjd och självklart gofika!

🖼️ Utställning på Café Ateljé (@cafeatelje) i Romelanda den 14-24 juli (Stenhålts lada @eventladan). Då ställde jag ut tillsammans med den fantastiskt duktiga fotograferna Thomas Kihlberg och Johan Thorsell. Du kan läsa mer om dem på Ljusblick.com, @tompa6409 och @ditez. Café Ateljé har mycket vackra omgivningar, ligger nära en badsjö och har dessutom fantastiskt gott fika!

🖼️ Endagsutställning den 3 juli på mysiga Cafè Viola i Dösebacka. Där ställde jag under en dag ut tillsammans med några andra duktiga fotografer och konstnärer och där fanns också finfika på plats. Du kan läsa mer på deras Instagram @odlarsture_o_cafe_viola och hitta mer av och om utställarna på @livssugen, @mmarika och @fridilutti.
Sök