Kvinna med ryggen åt kameran med hund i famnen ser ut över ett grått hav under en grå himmel (fotograf Hillevi Upmanis)

Om mig och mitt fotograferande

Jag har valt att specialisera mig på att fotografera djur och gärna tillsammans med deras människor. Det viktigaste för mig är att ni känner er trygga och att hela resan blir en fin upplevelse - att få fånga den kärlek, värme och närhet som du har tillsammans med din fyrbening gör mig lycklig!  

Det kan vara klurigt att fota sig själv och hunden tillsammans, svårt att få till bilden på dottern och hästen, eller att hinna få någon bra bild på barnet och katten innan de tröttnat. Du får hjälp att fånga bilder och minnen som du kommer att ha kvar hela livet!

Vad tar jag för bilder?
Jag fotar alltid i naturligt ljus och oftast utomhus, gärna i skogen eller vid havet. Tonerna och färgerna är naturliga, och känslan i bilden är mycket viktig. Kontakten mellan dig och din fyrbening är något jag alltid vill lyfta fram! Sedan efterbehandlar jag bilderna med stort engagemang och noggrannhet för att verkligen lyfta fram ert bästa. 
Närbild av en man och en kvinna, tre tonårspojkar och en liten svart pudel med havet och en blå himmel i bakgrunden
Jag och alla mina pojkar

Lite mer 

Jag är en bokälskande mamma i ett hus fullt med pojkar - en karl, två pudlar och tre tonårspojkar som håller på att äta oss ur huset.  

Bilden högst upp på sidan visar mig och Trassel, som gick bort i augusti 2022. Han var den som ledde mig in på fotograferandet igen, och jag saknar honom väldigt mycket. De grå pudlarna Ylle och Svinto är nu de som följer med på alla fotopromenader, och som försöker stjäla mina småkakor. Jag älskar småkakor! När jag fyllde 20 hade jag 25 sorter. Plus tårta... 

Du hittar mer om mig och fler bilder på @upmanisfoto på Instagram.

"Du ångrar bara det du inte gjorde"

Min gammelfaster Inez, eller Ie som alla kallade henne, sa ofta att "du ångrar bara det du inte gjorde". Och hon levde som hon lärde - så många roliga minnen jag har av henne! Hon gick bort för många år sedan, över 100 år gammal, men hennes minne lever kvar. Och jag försöker fortfarande lära av henne 🖤

För mig är fotografier att minnas - det är så mycket som kommer upp när jag ser en bild. Och jag ser hur barnen och deras kusiner samlas runt bilderna - alla minnen, berättelser, glädje och all kärlek!

Du är en sån grym fotograf och jag gillar dina bilder väldigt mycket!

Anna Rönnblom
Svart pudel med vinden i öronen sitter på skärgårdsklippor omgiven av rosablommande trift (fotograf Hillevi Upmanis)
Search